3 روش جوان سازی پوست بدون نیاز به جراحی

همواره برخی از پیشرفت های مهم پزشکی ، در زمینه ی درمان های زیبایی بوده است. هر روزه تکنیک های جدیدی ارائه می شوند تا نیازهای روزافزون بیمارانی که می خواهند جوان و زیبا به نظر برسند را برآورده کنند.

یکی از جالب ترین پیشرفت های بدست آمده در زمینه ی زیبایی ، روش های جوان سازی بدون نیاز به جراحی می باشند. با استفاده از این روش ها بیمارانی که می خواهند جوان و زیبا به نظر برسند ، بدون درد زیاد و زمان نقاهت طولانی به هدف خود خواهند رسید. این روش ها نه تنها سریع تر و ساده تر هستند،بلکه در اکثر مواقع ایمن تر از جراحی های زیبایی می باشند. در زیر لیستی از 3 روش برتر بدون جراحی را برای شما اماده کرده ام :

  1. بوتاکس : محبوب ترین روش در بین روش های بدون نیاز به جراحی بوتاکس است ، رشد ۸ درصدی در انجام این روش در سال ۲۰۱۱ و تعداد ۶٫۱ میلیون تزریق انجام شده در سال ۲۰۱۲ گویای محبوبیت این روش می باشد. بوتاکس ماده ای بدست آمده از سم بوتولونیوم است که برای از بین بردن موقتی خطوط روی پیشانی و صورت به کار می رود.3 روش جوان سازی پوست بدون نیاز به جراحی

بوتاکس با فلج کردن عضلاتی که باعث بوجود آمدن خطوط روی صورت می شوند چهره ای جوان تر و صورتی صاف تر را به شما هدیه خواهد داد. از بوتاکس همچنین برای درمان میگرن ، تعریق زیاد و اسپاسم های عضلانی نیز استفاده می شود.

اگرچه این تزریق، روشی سریع و ساده می باشد اما باید تحت نظر یک پزشک مجرب انجام شود چراکه تزریق این ماده توسط فردی که آگاهی کافی در زمینه آناتومی ندارد می تواند باعث بروز عوارض جانبی مانند افتادگی پلک ها ، درد و ضعف عضلانی شود.

  1. فیلرها : دومین روش محبوب و پر استفاده فیلرها می باشند. با مسن شدن ، سطح کلاژن در پوست ما پایین آمده و به همین دلیل حجم اولیه ی خود را از دست داده و دچار چین و چروک می شود. تزریق این فیلر ها باعث می شود ، حجم اولیه ی به صورت برگشته و صورت ما جوان تر به نظر برسد. از این روش برای از بین بردن آثار زخم ها نیز می توان استفاده کرد.

تعداد تزریق این ماده در سال ۲۰۱۲ بالغ بر ۱٫۴ میلیون بوده است. مانند بوتاکس تزریق این ماده نیز باید تحت نظر پزشک انجام بگیرد تا نتیجه ی مطلوب را به همراه داشته باشد.

  1. لایه بردارها : با بالا رفتن سن ، نور آفتاب ، آکنه ها و عاداتی مانند مصرف الکل و سیگار کشیدن باعث ایجاد مشکلاتی بر روی پوست ما خواهد شد. لایه بردارهای شیمیایی می توانند این گونه مشکلات را از بین برده و پوستی صاف و جوان را به ما هدیه کنند ، چراکه باعث از بین رفتن و ریختن سلول های مرده ی پوست خواهند شد. پوستی که جایگزین سلول های برداشته شده می شود ، معمولا صاف تر و بدون چین و چروک خواهد بود.

این روش را به می توان بصورت خفیف توسط خود بیمار و یا بصورت قوی در مطب پزشک انجام.  برداری فیزیکی نیز دو روش دارد میکرودرم و میکرونیدلینگ,که میکرونیدلینگ جدیدتر بوده و اثرات آن به مراتب بهتر و مشهود تر است که هر دو توسط پزشک انجام میگیرد و اسکراب ها که توسط خود فرد در منزل به فرم خیلی خفیف تر از دو روش فوق انجام میگیرد,

 

منافذ باز یا همان پوست پرتقالی یکی از مشکلات شایع پوستی بخصوص در پوستهای چرب می باشد . این منافذ باز به علت نازیبایی و ایجاد جوش هایی در سطح پوست دردسر ساز می باشند . در منافذ باز پوست میزان چربی زیادی ترشح میشود که این موضوع می تواند سرآغاز تمامی مشکلات بعدی باشد . ترشح زیاد چربی منجر به جذب آلودگی و گرد و غبار در سطح پوست می شود و زمینه حضور و تجمع باکتری ها و آلودگی ها فراهم میگردد . جوش های سر سیاه و یا سر سفیدی که در سطح پوست و به خصوص در نواحی پیشانی ، گونه ها، بینی و یا چانه ها به وجود می آیند به همین علت می باشند.

 

راه های درمانی :

 

درمان منافذ باز پوست از دو بخش تشکیل شده است که بخش اول مربوط به مراقبت های لازم خانگی و بخش دوم که شامل درمان های تخصص پزشکی می باشد .

 

۱- درمان های خانگی :

 

◦شستشوی مناسب پوست : شوینده های بسیاری در بازار موجود هستند که حاوی مواد قابض بوده و لایه بردار بوده و باعث جمع شدن منافذ باز پوست می گردند . از جمله این شوینده ها میتوان به تونرهایی اشاره کرد که حاوی کامفر و یا الکل می باشند . البته این روزها فروش شوینده های حاوی الکل به دلیل اینکه باعث خشکی پوست می گردند بسیار محدود شده است .

◦ماسک های صورت : استفاده از ماسک هایی که جاذب چربی هستند مانند ماسک خاک رس نیز می تواند کمک شایانی به افراد نماید .

◦کرم های لایه بردار : کرم های لایه بردار عمدتا محتوی ماده ای به نام BHA هستند . مکانیسم درمانی آنها نیز بدین صورت است که لایه برداری از سطح پوست را با ملایمت انجام داده و قابض هستند با این عمل باعث می گردند منافذ پوست از حالت طبیعی خارج نشده و در مرور زمان قطرشان از حد معمول بیشتر نشوند . البته این نکته را نیز بایستی در نظر داشت که نوع کرم لایه بردار باتوجه به نوع چربی پوست شخص انتخاب شود .

۲- درمان های تخصصی پزشکی :

 

چند روش درمانی غیر تهاجمی جهت منافذ باز پوست وجود دارد که در ادامه به بررسی مزایا و معایب هرکدام از آنها خواهیم پرداخت :

 

◦لایه برداری فیزیکی : این روش با استفاده از دستگاه میکرودرم ابریژن صورت می گیرد و با سایش سطح پوست قطر منافذ به حالت طبیعی باز میگردد .

◦لیزر درمانی : یکی از کاربردهای متعدد لیزرها را درمان منافذ باز پوست دانست .به طور کلی لیزرها در دو حالت تخریبی و غیر تخریبی در درمان منافذ وجود دارند. در روش غیر تخریبی که معروف ترین آنها اسپکترا نام دارد ابتدا ماده ای حاوی کربن بر روی پوست مالیده شده و سپس لیزر به صورت غیر مستقیم بر روی پوست تابانیده میشود . اشعه لیزر جذب ذرات کربن می شود و با جدا شدن این ذرات از سطح پوست منافذ بسته شده و ترشح چربی در آنها نیز به حالت عادی باز خواهد گشت .

لیزرهای تخریبی که معروف ترین آنها لیزر co2 فرکشنال می باشد ،با لایه برداری از سطح پوست منجر به بازسازی و ساخته شدن پوست جدید می شود و پوست جدید صاف تر ، سفت تر و با منافذ کمتر می باشد .

 

لیزرهای تخریبی نسبت به روش غیر تخریبی مراقبت بیشتری نیاز دارند و همچنین پزشکان این روش را برای پوست های تیره رنگ توصیه نمی نمایند.

 

 

 

◦میکرو نیدلینگ : روشی کم خطر که این روزها از آن به عنوان جایگزین لیزر نام برده می شود. اساس کار میکرونیدلینگ بدین صورت است که با استفاده از یک درماپن که حاوی سوزن های بسیار ریز می باشد و با سرعت حدود ۹۰ بار در دقیقه وارد عمق ۲ میلی متری پوست می شود و با این عمل خود میزان تولید کلاژن و الاستین را در سطح پوست به شدت تحریک می کنند . در نتیجه این عمل منجر به کاهش قطر منافذ باز و جمع شدن آنها می گردد و همچنین عوارض جانبی روشی همانند لیزر وجود ندارد .

◦دستگاه RF فرکشنال

این روش نیز از راه های درمانی نوین و کم خطر موجود در این زمینه می باشد و عملکرد آن مشابه روش میکرونیدلینگ می باشد . تنها تفاوت موجود در اینجاست که این دستگاه بر خلاف میکرونیدلینگ ماده ای را به سطح پوست تزریق نمی نماید و به جای آن با استفاده امواج رادیویی به عمق پوست هدایت می کند تا تولید کلاژن و الاستین در سطح پوست تحریک نماید .

 

دکتر مهرناز نیکپور

 

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *